Oktobra smo postali zavezanci za DDV


Oktobra 2016 smo bili pri Refaktor d.o.o. primorani postati zavezanci za DDV. Dolgo smo razmišljali o tem, kaj naj storimo s cenami, ko se to zgodi. Uporabnikom, ki niso zavezanci ne želimo kar tako dodati DDV-ja, sami pa tudi težko še znižamo cene, ker so naše cene že tako zelo nizke, nudimo dodatne popuste (NVO, Vzlet, ...) in brezplačne verzije programov.

Po posvetovanju z mnogimi smo se odločili za naslednje:
  • Vsi uporabniki, ki se registrirajo po 18.11.2016, ko smo na ceniku objavili, da so prikazane cene brez DDV-ja, bodo zaračunani normalno (cena + DDV). Npr. 9.7 € + DDV.
  • Uporabniki registrirani pred tem dnem, ki so zavezanci za DDV, bodo prav tako zaračunani normalno (cena + DDV), saj to za njih finančno ne spremeni nič. Plačan DDV je njihov vhodni DDV, ki za prav toliko zmanjša njihove obveznosti do države.
  • Uporabnikom registriranim pred tem dnem, ki niso zavezanci za DDV, pa bomo nadaljnih 6 mesecev na račun dodajali toliko dodatnega popusta, kolikor znese DDV. Ta popust se prišteje drugim popustom (Npr. Vzlet, NVO ali popustom za daljši interval plačevanja). Procente popusta zaokrožimo na celo število. Tej skupini bomo torej za to obdobje znižali ceno, tako da bo za njih cena ostala ista (razliko dobi država).

    Primer: nekdo s Čebelca BIZ Računi, ponudbo NVO (50% popusta) in 1 mesečnim intervalom:
    • je ko nismo bili zavezanci za DDV plačeval 4,85 € / mesec
    • popust se mu avtomatsko poveča na 59%, tako da tudi sedaj z DDV-jem plača 4,85 € / mesec

      (pri zaokroževanju popusta na celo število lahko pride do nekaj centov razlike)

Objavili smo tudi nov cenik, kjer lahko izberete poljubne pakete in interval plačevanja in vam program preračuna znesek: preračun cen za uporabo programa

V naslednjem tednu lahko pričakujete nekoliko večje nadgradnje pri našem spletnem in mobilnem programu. Prav tako smo na novo naredili (in še dodelujemo) veliko bolj obširna navodila za uporabo programa.

Če imate kakšno vprašanje ali komentar nam javite na podpora@cebelca.biz.






-

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023